ABAH..ABAH APE KHABAR...?






Sadness and Sorrow – Naruto Music Code


   malam ni..tibe2 hati aku teringatkan abah aku yang sangat aku sayang... aku rindu sangat dengan die.. aku masih ingat lagi masa aku tolong abah aku kat kebun... best sgt mase tuh.. tak leh lupe..pas buat keje kat kebun..abah bawak aku g makan kat satu warung yang de kat felda medoi tu..makan roti canai..sambil borak2..hi3.. tu la kali terakhir aku ikut abah g kebun...pertengahan tahun 2005 abah tibe2 jatuh sakit..abah masuk hospital..pas2 dah sihat..balik umah..tapi pas2 sakit abah dtg balik..abah masuk hsptl semula..

15 syaban...2005
   aku g lawat abah kat hospital..alhamdulillah..abah aku nampak sihat mase tu..ptg tu aku nak balik asrama..tapi ambil mase dan lawat abah..pas2 mase aku dah nak blk asrama..mak aku cite..abah tengok je aku pergi smpi aku hilang dari pandangannye.seumur hidup aku, aku tak pernah cium pipi abah mase salam abah..tapi ptg tu..aku teragak nak cium pipi abah..kiri kanan pipi abah aku cium..mase tuh sebak sgt..tak tau knpe..

   mase kat asrama aku bace yasin 3 kali sempena malam nifsu syaban..lps bce yasin aku naek ats asrama..aku terlelap..tibe2 dengar satu suare pggl name aku..terus tersentak..tak smpi seminit pas2, kwn aku dtg dan bgtau "md nor, abng ko kat bwh..". mase tuh dah tak sedap hati.. abg aku bwk aku g hospital.. dalam kerete, tetibe abg menangis "abah dah takde dik...". aku diam je mcm takde perasaan.. hati aku berdebar debar.. sampai kat hospital, aku lihat dengan mate aku sndiri.."abah.."aku terus terduduk lemah..saat tu..baru la air mate aku mengalir deras..aku terus peluk tubuh abah.."abah..abah..." aku pggl abah dengan mengharap abah akan bgn lps dgr aku pgggl die..

   tapi semua tu mustahil....klu aku tau abah nak pg mlm tuh..aku takkan balik asrama..aku akan tmnkan abah... :'(

   abah..semoga abah tenang dan bahagia disana..adik akn sntasa mendoakan abah.. maafkan adik kerana takde bersame abah saat tu...:'( aku nak mntak kwn2 semua sedekahkan AL-FATIHAH pd abah aku.....AL-FATIHAH..

   terime kasih kawan2..untuk abah..abah adelah abah yang terbaik dan terime kasih di atas jasa2 abah...tiade yang setanding mu abah...klu lah abah sempat melihat adik berjaye........ :'(


satu2nye gambar abah yang tinggal...yg lain sma hanyut semasa banjir besar kat segamat 2006

3 comments:

eyna_hinako said...

takziah
may god bless him
wish u always be strong k ;)

eyna_hinako said...

takziah
may god bless him
wish u always be strong k ;)

uMmI NuR aIn said...

cik ain ingat jugak waktu tu..
sabar yek...